The new Community Church Knarvik signals its function with a sacral dignity and recognisable form, where the church spire, sanctuary and chapel are emphasised by ascending roof planes.
RRA_Knarvik-33©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
  The building is carefully adapted to an existing hillside between built and natural environment, providing the church with an inspiring context of the surrounding heath landscape.
  The church, located on the scenic west-coast of Norway north of Bergen, is built on a privileged site overlooking the cultural landscape and local town centre.
RRA_Knarvik-28©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-30©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-32©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
  Wood is the key material of the project, expressed in the homogeneous cladding of pre-weathered pine heartwood and mirrored by the light-coloured pine finish on all interior surfaces.
RRA_Knarvik-18©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-19©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-14©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-20©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-27©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-21©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-22©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-23©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-26©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-29©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-31©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-24©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-25©Hundven-Clements_Photography+1.jpg
RRA_Knarvik-13©RRA+1.jpg
RRA_Knarvik-09©RRA.jpg

RRA_Knarvik-09©RRA.jpg

The church is carefully adapted to the terrain and dimensioned to respect and blend harmoniously into the landscape’s vegetation, topography, and spatial quality.

RRA_Knarvik-10©RRA.jpg
RRA_Knarvik-11©RRA.jpg
plan1 1_100©RRA.jpg
PlanU1 1_100©RRA.jpg
elv-sec 1_100©RRA.jpg