The challenging site for this project is at the end of a cul-de-sac in a well-established residential area outside Oslo. The site’s topography and limitations called for a clear and simple geometric construction that brings the two units into a unified volume. The building is located on the edge of a slope, below a ridge that encourages clear attention and orientation toward the southwest. Both units have a generous and functional ground plan with all of the main functions, as well as direct access to the yard with separate garden areas.
 The site’s topography and limitations called for a clear and simple geometric construction that brings the two units into a unified volume.
 Both units have a generous and functional ground plan with all of the main functions, as well as direct access to the yard with separate garden areas.
RRA_Ekeberglia_12©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_01©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_11©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_02©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_14©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_13©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_15©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_07©Ivar_Kvaal.jpg
RRA_Ekeberglia_10©Ivar_Kvaal.jpg
EKEBERGLIA_Site_200©RRA.jpg
EKEBERGLIA_Section_BB_100©RRA.jpg
EKEBERGLIA_Section_AA_100©RRA.jpg
EKEBERGLIA_Elevation_200©RRA.jpg
RRA_Ekeberglia-06©RRA.jpg
RRA_Ekeberglia-02©RRA.jpg
RRA_Ekeberglia-05©RRA.jpg
RRA_Ekeberglia-03©RRA.jpg